Vandpleje Bornholm

 

 

Retur til sidste nyt

 

 

 

 

 

 

  Velkommen til

    Vandpleje Bornholm.

 

Total spærring i Vase å

 

Total spærring - ikke til at se hvad der er å eller brink

 

Efter et tip fra en borger, var vi tre mand nede og besigtige Vase å i sidste uge og ganske rigtigt ved en gammel stenbro – var der en total spærring af åen.

Gamle grene/rødder og blade havde pakket sig fuldstændigt og der var så meget, at det umiddelbart var umuligt kun med menneskehænder at fjerne – der skulle maskinkraft til !!

 

Heldigvis var det nemt at finde lodsejeren, en landmand med egen rendegraver og en aftale blev hurtigt realiseret.

 

Vi mødtes fredag eftermiddag – vi, tre mand fra Vandpleje Bornholm og så lodsejeren og hans rendegraver.

 

Efter en times arbejde og en enkelt våd sok, var der igen hul igennem så vandet havde frit løb ud til havet og ikke mindst  - ørreden har nu frit løb op i åen !

 

Vi gik lidt opstrøms i åen og fandt ud af vi skulle der ned igen og fjerne et enkelt væltet træ og det gør vi gerne med glæde.

 

Da vi kom tilbage til broen 10 minutter efter, så vi allerede to ørreder der var gået forbi der hvor der før var spærring – det gør jo det hele til en rigtig solskinshistorie og at det virkelig hjælper at gøre en indsats de steder hvor der er spærringer.

 

Vandpleje Bornholm siger tusind tak for den velvillighed og forståelse der var fra lodsejeren side, altid dejligt når ting kan ordnes med et hurtigt telefonopkald !

 

Vandpleje Bornholm i samarbejde med lodsejeren.

 

Det færdige resultat - et å stykke uden forhindringer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandpleje Bornholm
 © 2011 •

www.vp-bornholm.dk